Astrologie als levenshulp

Korte beschrijving van de afdeling psychologische astrologie van AstroBoot.
 
image

Horoscoop duiden

Er zijn verschillende methoden om de astrologische informatie te ontsluiten. Mijn methode luidt: Zoek uit waar mensen echt mee zitten en vertaal de horoscoopstanden in termen die daarbij aansluiten. Termen die gaan over het leven zelf, niet over astrologische symbolen. In de uitgebreide literatuur worden al eeuwen lang steeds dezelfde symbolen aangereikt. De vertaling naar het gewone leven toe en in gewone taal is echter heel zeldzaam. Deze vertaling reikt AstroBoot aan.

Het spreekt voor zich dat ik mijn ogen en oren niet sluit voor wat de psychologie en de psychiatrie hebben ontdekt in ruim de eeuw dat ze bestaan. Juist deze wetenschappen hebben termen gemunt die gaan over het dagelijks leven van gewone [ psychologie ] mensen en mensen die in de problemen zijn gekomen en er niet meer op eigen gelegenheid uit kunnen kruipen [ psychiatrie ].

AstroBoot PA laat zien waar deze gebieden overlappen en hoe de termen van de een gebruikt kunnen worden door de ander.

De principes daarvan worden kort en krachtig aangegeven.

Esoterie

De psychologische astrologie geeft een andere invulling aan de astrologische symbolen dan de bakermat van de astrologie, de esoterie. Deze geeft een meer fundamenteel inzicht in de formules. Deze vorm werk ik uit op de afdeling Energetische astrologie.